tweerichtingsverkeer

In beweging

Wanneer je zelf in beweging komt, begint er ook van alles om je heen te bewegen. Sinds ik het besluit heb genomen dit jaar mijn vleesboom te verplanten, gebeurt mij dat. Een vriendin die ik lang niet had gesproken, vertelt dat zij jaren geleden – ook in de overgang – ook een vleesboom had en ook steeds meer bloed verloor. Zij is destijds naar een Tibetaanse arts gegaan, die haar fantastisch heeft geholpen. “Zou het voor jou ook wat zijn om naar hem te gaan voordat je je gynaecologisch laat behandelen?” In eerste instantie moet ik zuchten. Nóg een stap extra in het proces? Maar ik voel in mezelf en kijk naar zijn website en wil deze tussenstap toch wel zetten. Helemaal als ik opbel en hoor dat ik al snel terecht kan. Ik maak een afspraak.

Daarnaast beweegt er van alles in mijn buik. Rommelende darmen, meer en andere ontlasting dan ik gewend ben. Dan weer verstopt. Ik vrees dat m’n ingewanden helemaal in de war zijn van alle supplementen die ik slik om mijn bloedarmoede te verhelpen. Of zou het ook wat met mijn vleesboom te maken hebben? De huisarts (die overigens constateert dat mijn bloedwaarden nu goed zijn, hoera dat kan dus zonder staalpillen) reageert er niet op. Ik sta versteld: iedereen weet tegenwoordig toch hoe belangrijk goed functionerende darmen zijn voor je hele gezondheid? Ik neem probiotica, brouw een darmendrank en lees een paar spijsverteringsboeken.

Verder begin ik een zielskracht te voelen die nieuw is voor mij. Al is mijn energie nog niet op peil, ik merk dat ze wel volstaat om de roep van mijn ziel te volgen. Luisteren naar mijn lichaam en werken aan het verspreiden van licht en liefde. Bijvoorbeeld door dit blog te schrijven en healings te geven en ontvangen. Daarbij voel ik me ondersteund door het universum (of hoe je het ook wilt noemen): ik hoef niet alles zelf te doen, dat zou ik niet eens kunnen, en de kracht van de healings neemt toe. Dat maakt tegelijk dat ik er meer in geloof en zie wat een potentie dit werk heeft. Wat zou het fijn zijn als ik er meer van in de wereld kon brengen. Stel je voor dat dat is wat ik geboren mag laten worden…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.