Het licht stroomt langs en door mijn lichaam

Dingen geboren laten worden

De afgelopen jaren heb ik in healings vaak schoongemaakt in mijn baarmoeder. Daarmee is veel angst opgeruimd. Er is nog genoeg wat ik spannend vind, maar de doodsangst is er inmiddels wel van af. Ik had verwacht dat met al dat schoonmaken en ophelderen de vleesboom vanzelf zou verdwijnen. Maar zo is het niet gegaan.

Wel is de missie in mijn leven helderder geworden, het gaat om Helen en Spelen, leven in Licht en Liefde. Dat doe ik steeds meer. Ik zoek en vind manieren om deze missie breder uit te dragen, maak voorbereidingen om haar in de wereld te brengen. Te baren, kun je zeggen. Maar het lijkt alsof de vleesboom het geboortekanaal verstopt. Alsof hij een moederkoek is die voor de uitgang van de baarmoeder ligt. Datgene wat voeding heeft gegeven, blokkeert nu de geboorte. Dan betekent de moed om dingen geboren te laten worden, ook de moed om het geboortekanaal gereed te maken. Het obstakel uit de weg te ruimen. Dat klinkt moordzuchtig maar zo voelt het niet. Het betekent een ‘Dankjewel voor alle voeding’ en nu ruimte maken voor de stroom van Licht en Liefde. Omdat ik nog niet weet hoe ik dat voor mijn lichaam moet doen, visualiseer ik hoe mijn lichaam in die stroom ligt. De stroom gaat erlangs en erdoorheen. Ik golf mee als wier in een rivier. Het is een lauwwarme stroom en het voelt weldadig. Dit is voor herhaling vatbaar. Het doet me denken aan een vakantie lang geleden in Frankrijk. Het was heel warm; we gingen met ons kleine gezinnetje in de stroom van een riviertje liggen en lieten ons meedrijven naar een strandje een stuk verderop. Overgave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.