Nacht van de vluchteling

Ondanks alles

Nog twee weken, dan is er de Nacht van de vluchteling. Een initiatief van Stichting Vluchteling om geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Ik loop mee, 40 kilometer tussen Nijmegen en Arnhem. Sponsor je me? Kijk op www.nachtvandevluchteling.nl/annekevantricht.

De afgelopen periode heb ik veel gewandeld. Dat deed ik al, omdat ik ervan houd en het mij goed doet. En nu is het tegelijk een oefening voor deze tocht. Onderweg bedenk ik triviale dingen zoals:

  • vluchtelingen krijgen geen gelegenheid te oefenen voor hun ongewisse tocht
  • als je moet vluchten, heb je geluk met een paar goede wandelschoenen
  • meer dan je dierbare bezittingen, heb je regenkleding en zonnebrand nodig
  • hoeveel eten en drinken kun je meenemen?
  • waar ben je welkom als vluchteling?
  • hoe kan het, dat we elkaar als mensen het basale recht op een veilige plek, met voldoende eten en drinken ontzeggen?
  • hoe kunnen we wereldwijd in deze basisbehoeften voorzien?

Ik heb geen antwoorden, alleen dankbaarheid voor het feit dat ik in een veilig land geboren ben. En ik ben blij met alle bijdragen die aan mijn wandeling gekoppeld worden.┬áZo doen we met elkaar het beetje dat we kunnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.