Tekstschrijven, redactie en begeleiding

Goede tekst op je website of in je folder is een visitekaartje voor je bedrijf. Wil je zelf schrijven en er een deskundige blik op laten werpen voordat je het publiceert? Of wil je het schrijven van de tekst uitbesteden? In beide gevallen kun je bij mij terecht.

“Dank je voor je teksten! Ik ben er heel tevreden mee. De reacties op jouw teksten zijn heel positief.” Groetjes, Sonja (Samay)

Webtekst, foldertekst

Je web- of foldertekst maakt de ziel van je bedrijf ervaarbaar. De inhoud maakt duidelijk wat je doet, de woordkeus laat proeven wie je bent, de opbouw loodst de lezer door je tekst en vergroot je vindbaarheid op zoekmachines. Als ik voor je mag schrijven, maak ik eerst via een reading kennis met jou en je bedrijf. Dat helpt om de woorden te vinden die precies uitdrukken wat jij bedoelt. Zodat je kunt zeggen: “Ja, dit is mijn verhaal.” Ik heb onder andere teksten geschreven voor Koken en Zo, de Praktijk voor Rebalancing, Trager en Dorn, Zielskracht Uitvaart en Samay.

“Dank Anneke,Goed werk! duidelijk, beknopt en krachtig, niet te veel ‚lullen’. Zo bedoel ik het!!”

Koken en Zo, Apeldoorn

“Anneke, je vaardigheid om voor mensen te schrijven, of eigenlijk over mensen te schrijven is groot. In je website is dit ook weer terug te vinden. Ik denk dat dat in een behoefte voorziet. Een goede spiegel is goud waard.”
Christien Heinsius
Zielskracht Uitvaart

Tekstredactie en herschrijven

Schrijven kunnen we allemaal. Net als voetballen en het land besturen. Maar als je je tekst wilt publiceren, is het wel fijn om te weten dat de kwaliteit goed is. Daar kijkt een tekstredacteur naar. Is de boodschap duidelijk? Kan deze tekst zijn doel bereiken? Zijn spelling en grammatica correct? Is de tekst aantrekkelijk om te lezen? Hoe staat het met de structuur? Zijn er genoeg woorden gebruikt, maar niet te veel?

Soms heb je verschillende tekstfragmenten of informatiebronnen waarvan je één samenhangende tekst wilt maken. Of een oude tekst die aan vernieuwing toe is. Ook dit herschrijven kan ik voor je doen.

Ik verzorg onder andere de tekstredactie voor eigen!magazine edities Arnhem en Apeldoorn.

Begeleiding

Wil je het zelf doen, met een steuntje in de rug? Ik kan je begeleiden in het schrijfproces. Zakelijke teksten bereiden we voor op vormgeving en druk of digitale publicatie. Als je een boek wilt schrijven, bereiden we je manuscript voor op een professionele manuscriptbeoordeling en verwerken vervolgens het commentaar.

Interesse?

Neem contact op: anneke@vlinderziel.nl of 06 4003 4247