Helend wandelen

Op de ontdekkingsreis die mijn zomervakantie was, deed ik een belangrijke ontdekking. Ik wandelde veel in de natuur. Door bewust contact te maken met de natuur kon ik pijn en andere klachten uit mijn lichaam laten stromen, terwijl het werd opgevuld met gezonde, vitale natuurkracht. Zo gaf de aarde mij de kracht om bergen op te lopen en stroomden angst en pijn weg in de rivieren en watervallen waar ik liep of kampeerde. Na vier weken kwam ik flink opgeknapt en aangesterkt thuis!

Lemelerberg

Lemelerberg

Daar lag het dagelijks leven met zijn vaste gewoontes uitnodigend voor mij klaar. Ik besefte dat ik er een nieuwe gewoonte aan toe wilde voegen: het ‘Helend Wandelen’ dat ik op reis ontdekt had. Omdat mijn agenda nog niet zo vol stond, heb ik meteen tot aan de kerstvakantie elke week een wandeldag ingepland. Dat doe ik op het Pieterpad, een wandelroute van Pieterburen in Groningen tot de Pietersberg ten zuiden van Maastricht. De eerste wandelingen heb ik al gemaakt, daarbij was het een cadeautje dat het zomerweer nog zo lang aanhield, gevolgd door een tot nu toe vriendelijke herfst.

Wil je meer weten en/of mee wandelen? Je bent welkom! Stuur een mail naar anneke@vlinderziel.nl of bel 06 – 4003 4247, dan informeer ik je over startplaats- en tijd.

  • Data: 20 en 27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november, 1, 8 en 15 december (onder voorbehoud)
  • Voorwaarde: 20 km kunnen lopen
  • Kosten: vrijwillige bijdrage